Hoe ziet de toekomst van de journalistiek eruit? Moet het mediabeleid van de overheid grondig op de schop? Hoe blijft de kwaliteit van de nieuwsvoorziening gewaarborgd? Dat zijn hele brede vragen, maar ook hele relevante. Media-staatssecretaris Dekker heeft immers aangekondigd dit voorjaar de toekomst van de media en te gaan verkennen. De Balie en het Mediafonds zien hierin aanleiding om het debat alvast te openen en te bekijken waar de problemen, mogelijkheden en kansen liggen. Op 4 maart is de eerste aflevering van de tweewekelijkse reeks ‘De Verkenners’; een serie bijeenkomsten waarin de rol, kracht en toekomst van de media kritisch onder de loep wordt genomen.

Op de eerste bijeenkomst op 4 maart is te gast filosoof en journalist Rob Wijnberg, die een nieuw journalistiek platform ontwikkelt en in zijn nieuwe boek De Nieuwsfabriek een pleidooi houdt voor een nieuwe vorm van journalistiek. Met in het panel Irene Costera Meijer, hoogleraar Journalistiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam, Wouter Bax, hoofdredacteur van NU.nl en Geert Mak, historicus en journalist.

Kaarten zijn te reserveren op de website van De Balie.

Al 7 reacties — discussieer mee!