Tablets zijn hot en digital moet first, maar desondanks houden veel mensen nog erg van krantenpapier. Het is ook zulk veelzijdig materiaal, vond krantenontwerper Koos Staal. DNR interviewde hem een paar maanden geleden over zijn boekproject, een verzameling creatieve toepassingen van krantenpapier. Dat boek is er nu: ‘De krant van gisteren: Uitgelezen hergebruik’.

De 128 pagina’s van boek werden door uitgever BDU gedrukt op een krantenpers. Staal laat veel mooie voorbeelden zien van artistiek krantenpapier, praktische toepassingen zoals plantenpotjes en haute-couture jurken van krantenpapier.

 

Desgevraagd laat Staal weten dat de verkoop van het boek al goed op gang is gekomen. “Na een artikel in NRC Handelsblad en NRC Next vorige week komen bestellingen uit het hele land binnen en slijt ik mijn dagen met boekhandelaar spelen. Boeken in papiertje, kaartje of briefje erbij, factuurtje, adressticker, enveloppe, postzegel en naar de post. De bodem van mijn voorraad komt al in zicht en ik begin na te denken over een herdruk of een engelstalige editie.”

De oplage van het boek is dan ook beperkt: er zijn 500 exemplaren gedrukt. Daarnaast heeft uitgever BDU voor zichzelf nog 500 extra exemplaren gemaakt, met eigen een omslag en een commerciële aanvulling over BDU.

Het boek ‘De krant van gisteren: Uitgelezen hergebruik’ is te bestellen bij Koos Staal, via koos@staalduiker.com of dekrantvangisteren@gmail.com. Kosten: € 15,- + verzendkosten.

Nog geen reactie — begin de discussie!