De regionale omroepen staan voor een forse bezuinigingsoperatie. EenVandaag zond gisteren een reportage uit over de gevolgen die dat zou kunnen hebben voor RTV Drenthe. Directeur Dink Binnendijk vreest voor de journalistieke taak van zijn omroep: “Als je geen verslaggevers meer hebt zitten bij gemeenteraden, dan kan daar van alles uitgevreten worden, zonder dat de gewone inwoners daar iets van merken. Dat moeten we met z’n allen niet willen.” In hoeverre verslaggevers van Binnendijks omroep nu nog wel bij de gemeenteraden aanschuiven, wordt niet duidelijk in de reportage; we zien ze slechts in de weer met een spelletje, een ‘lustkapper’ en de TT-taxi. Kijk hier de uitzending terug.

sitestat

Alexander Pleijter

Hoofdredacteur

Alexander Pleijter is hoofdredacteur van De Nieuwe Reporter. Hij werkt als universitair docent Journalistiek en Nieuwe Media aan de …
Profiel-pagina
Al één reactie — discussieer mee!