De Wet openbaarheid bestuur is voor journalisten een belangrijk middel om aan overheidsinformatie te komen. Heb je er weinig kaas van gegeten? Laat je dan bijpraten tijdens een actualiteitencollege door Wob-expert Roger Vleugels.

Vleugels houdt zich reeds jaar en dag bezig met de Wob en is ook betrokken bij het door Groen Links en D66 ingediende wetsvoorstel om tot een betere versie te komen. Wat houdt die nieuwe Wob in? En is het daadwerkelijk een verbetering? Vleugels reikt je de informatie aan om zelf tot een oordeel te kunnen komen.

Verder zal zijn college gaan over het huidige functioneren van de Wob. Wordt er daadwerkelijk misbruik van gemaakt? Hoe reageren overheidsinstellingen op Wob-verzoeken? Waarom duurt het vaak zo lang voor er een beslissing wordt genomen over een Wob-verzoek?

Tijdens een dagdeel praat Vleugels je helemaal bij over deze vragen. Een must dus voor elke (onderzoeks)journalist.

Vleugels biedt het college op twee dagen aan: dinsdag 18 en woensdag 19 februari. Plaats van handeling: Vredenburg, Utrecht. Deelnamekosten bedragen 60 euro. Kijk voor meer informatie op de flyer hieronder.

Actualiteitencollege – De Wob in de Steigers

Alexander Pleijter

Hoofdredacteur

Alexander Pleijter is hoofdredacteur van De Nieuwe Reporter. Hij werkt als universitair docent Journalistiek en Nieuwe Media aan de …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin de discussie!