Welke Twitteraccounts moet je volgen om interessante tweets over journalistiek te ontvangen? Dat is vanaf nu geen lastig te beantwoorden vraag meer. Want Ezra Eeman heeft ze allemaal verzameld.

Elke dag tweet Journalism Tools een selectie van nieuwe tools en artikelen over de journalistiek van morgen de wereld in. Om er zeker van te zijn dat we niets missen, volgen we op Twitter enkele accounts met grote belangstelling. Zeg maar de movers en de shakers van de nieuwsindustrie. Early adopters, visionairen, universiteiten en organisaties die nadenken over de toekomst van het nieuws.

Omdat delen je sterker maakt, hebben we onze favoriete tweeps in een lijstje gegoten. Niet op Twitter maar op List.ly, een vrij nieuwe tool die meer interactie toelaat dan gewone twitterlijstjes. Een ultieme lijst bestaat immers niet. Het is vooral de bedoeling om ermee aan de slag te gaan. Zo kan je de volgorde mee bepalen en ook zelf mensen of organisaties toevoegen. Doen en delen dus!

Het oorspronkelijk idee van het lijstje komt van JournalismDegree.org.  Die site bracht onlangs een Best in #journalism-lijst uit. Naar onze smaak een beetje te Amerikaans en heel wat namen die wij belangrijk vinden ontbraken, zoals @henkvaness, @PietBakker en @nieuwereporter. En wie weet missen we nog een paar interessante Twitteraccounts over journalistiek, dus vul gerust aan.

Nog geen reactie — begin de discussie!