De Loep en De Tegel bestaan al wat langer, maar nu is er ook een prijs voor de beste internetjournalistiek. Het is een initatief van de Vereniging voor Online Journalisten (VOJN). Op 5 juni is de eerste uitreiking.

Waarom naast De Tegel en De Loep nu nog weer een nieuwe prijs voor journalisten instellen? “Bij andere journalistieke prijzen lijkt internet vaak een beetje een ondergeschoven kindje”, legt Maarten Reijnders van de VOJN uit. “Ik heb de indruk dat ze weinig oog hebben voor internetjournalistiek en dat omgekeerd ook de inzendingen uit de internethoek achterblijven. Kijk naar De Tegel. Daar was ooit een aparte categorie voor online – de eerste keer nota bene gewonnen door De Nieuwe Reporter – maar die is inmiddels weer afgeschaft.”

Volgens Reijnders is er onder internetjournalisten wel behoefte aan een prijs voor hun werk. “Ik sta zeker niet alleen in het idee dat het nog ontbreekt aan een goede prijs voor internetjournalistiek. En uiteindelijk is het natuurlijk gewoon leuk om goede internetjournalistiek in het zonnetje te zetten.”

Een naam á la De Tegel of De Loep is er nog niet. “We hebben er wel over gebrainstormd, maar we kwamen eigenlijk steeds uit op clichénamen. Suggesties voor een goede naam zijn altijd welkom!”

Meer informatie over de Prijzen voor de Beste Internetjournalistiek op de website van de VOJN.

Alexander Pleijter

Hoofdredacteur

Alexander Pleijter is hoofdredacteur van De Nieuwe Reporter. Hij werkt als universitair docent Journalistiek en Nieuwe Media aan de …
Profiel-pagina
Al één reactie — discussieer mee!