De Vereniging voor Online Journalisten Nederland (VOJN) verwelkomt op 18 december Derk Sauer voor een key note speech in debatcentrum De Balie in Amsterdam. Tijdens zijn lezing zal Sauer, die in Rusland en Nederland zakelijk actief is, terugkijken op het bewogen jaar dat beide landen achter de rug hebben. De ramp met vlucht MH17 in Oost-Oekraïne heeft de verhoudingen tussen ‘de twee oude vrienden’ op scherp gezet, maar welke impact heeft dit op de Nederlandse en Russische (online) media? Hoe berichten zij sindsdien en is er een mentaliteitsverandering zichtbaar?

Sauer staat bekend om zijn realistische kijk op de gang van zaken: “Met name wat betreft de online journalistiek leven de Russen en wij in het Westen momenteel in parallelle universums, met aan beiden kanten enorme misconcepties” Op digitaal gebied was er in 2014 meer aan de hand. In Nederland zagen online initiatieven als Blendle en Jalta het levenslicht, terwijl ook de digitale media in Rusland niet stil stonden. Wat zijn volgens Sauer de belangrijkste digitale mediaontwikkelingen? En vooral: wat is zijn visie op de internetjournalistiek in de jaren die voor ons liggen? ‘Online journalisten en uitgevers zijn de pioniers in ons vak, maar zonder kompas raken ze vaak de weg kwijt.”.

Prijs: gratis voor leden voor de VOJN, anderen betalen 10 euro (aanmelden via info@vojn.nl verplicht)

Nog geen reactie — begin de discussie!