Donderdag 11 juni organiseert het lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek van de School voor Journalistiek in Utrecht de Dag van de Lokale Journalistiek. Eigenaren van lokale nieuws start-ups, studenten en andere deskundigen debatteren onder meer over de stelling: Alleen lokaal kwaliteitsnieuws kan de journalistiek redden.

Op het programma staat in de ochtend de presentatie van nieuwe resultaten in het onderzoek naar motivatie en strategie van lokale nieuwsondernemersen begint om half tien. Panelleden Hans Laroes (deed onderzoek naar de lokale journalistiek in Delft), Bart Brouwers (oprichter van dichtbij.nl en hyperlocal e52), Mike Ackermans (voormalig hoofdredacteur bij TMG), Tanja van Bergen (docent lokale journalistiek SvJ) en SvJ-lector Piet Bakker gaan daarna in debat met elkaar en met het publiek over de stelling. Discussieleider is hyperlocalonderzoeker Marco van Kerkhoven.

Workshops
In de middag kunnen deelnemers kiezen uit drie workshops onder leiding van Hans Laroes, Mike Ackermans of Tanja van Bergen. De onderwerpen van de middag zullen zijn: lokale verdienmodellen, lokale kwaliteitsjournalistiek, lokale journalistieke praktijk. Na de workshops, 16 uur, is er een afsluitende terugkoppeling en netwerkborrel.

De dag is toegankelijk voor alle deelnemers van de eerste serie workhops in de Hyperlocal Academy, studenten en andere geïnteresseerden. Aanmelding is gratis en kan via kenniscentrumfcj@hu.nl.

Al één reactie — discussieer mee!