De media maakten de afgelopen tijd fouten in hun berichtgeving over incidenten met politiegeweld. De oorzaak: misleidende persberichten van de politie. Die moeten we voortaan maar met een korrel zout nemen, meent journalist Chris Klomp in een artikel op TPO Magazine.

Klomp noemt in zijn stuk een aantal voorbeelden: de politieman die bij een arrestatiepoging iemand neerschoot in een vluchtende auto, een agent die op een ongewapende en vluchtende inbreker schoot en de zaak Mitch Henriquez. In alle gevallen stuurde de politie misleidende persberichten rond die werden overgenomen door media. “Dat is op zijn zachtst gezegd nogal slordige journalistiek”, stelt Klomp.

Zijn advies: neem alle communicatie van de politie voortaan met een flinke korrel zout. Want: “De politie heeft de eigen communicatie-kanalen ontdekt om het publiek te misleiden en zo politiek te bedrijven.”

Lees het hele artikel uit TPO Magazine via Blendle: De politie is de weg kwijt.

Alexander Pleijter

Hoofdredacteur

Alexander Pleijter is hoofdredacteur van De Nieuwe Reporter. Hij werkt als universitair docent Journalistiek en Nieuwe Media aan de …
Profiel-pagina
Al één reactie — discussieer mee!