Oudgediende Max van Weezel (64) en jonge hond Alexander Klöpping (28) gaan met elkaar in gesprek in nrc.next en NRC Handelsblad van afgelopen zaterdag. Ze praten onder meer over de veranderingen in de journalistiek.

Beiden tonen zich behoorlijk open in het interview.

Klöpping over de aankondiging van Apple News:

Fucking hell! Zo kut! Want ze gaan ook nog een mix maken van een algoritme en redacteuren die een persoonlijke krant voor je samenstellen, met de backing van alle grote kranten…

Van Weezel over zijn privéleven:

Tien jaar geleden ging het echt mis, toen was ik adjunct-hoofdredacteur van Vrij Nederland. Mijn dochter, toen tiener, had anorexia en maakte ons eigenlijk hele bittere verwijten: als ik niet door zo’n knettergek journalistenechtpaar was opgevoed… Ze had het beeld van een vader die altijd weg is, zwervend over het Binnenhof. Dat was wel correct.

Verder gaat het gesprek vooral over de veranderende journalistiek en de rol die Blendle daarin speelt – positief en negatief.

Van Weezel:

Ik heb net een stuk geschreven met een collega en dan denken we een hele dag: hoe zullen we beginnen? Dat deden we een jaar geleden niet.

Klöpping:

En komt dat door Blendle?

Van Weezel:

Ja, dat vind ik wel.

Klöpping, oprecht verheugd:

Wauw.

Lees het hele interview via Blendle:
NRC Handelsblad: Ik ben niet zo snel onder de indruk
of
nrc.next: Gast, wake up

Alexander Pleijter

Hoofdredacteur

Alexander Pleijter is hoofdredacteur van De Nieuwe Reporter. Hij werkt als universitair docent Journalistiek en Nieuwe Media aan de …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin de discussie!