Speciaal voor journalisten van alle nieuwsredacties organiseert het Expertisecentrum Journalistiek op maandag 21 september 2015 voor de zesde keer kennissymposium De Staat van Nederland: Dé gelegenheid om aan het begin van het journalistieke seizoen verse ideeën op te doen en de journalistieke agenda aan te scherpen.

Topwetenschappers zullen de miljoenennota toetsen aan de feiten, blinde vlekken aangeven, en ideeën leveren voor de journalistieke agenda van het najaar. Nog nooit spraken zoveel wetenschappelijke toppers op De Staat van Nederland, dat het Expertisecentrum Journalistiek voor de zesde keer organiseert:

Mr. Herman Tjeenk-Willink (Minister van Staat), prof. Kim Putters (SCP), prof. Arnoud Boot (UvA), prof. Godfried Engbersen (EUR) , prof. Bob de Graaff (Nederlandse Defensie Academie), drs. Marjan Minnesma (Urgenda), prof. Bas Jacobs (EUR), prof. Maarten Allers (RUG), prof. Evelien Tonkens (UvH), prof. Han Entzinger (EUR), prof. Casper van Ewijk (UvA), drs. mr. Heikelien Verrijn Stuart (AIV) en prof. Kornelis Blok (TUDelft).

Het wordt een dag waar verslaggevers, chefs, freelancers, columnisten en (eind)redacteuren snel en efficiënt op veel terreinen hun nieuwsblik kunnen aanscherpen en ideeën voor nieuwe verhalen kunnen opdoen. We zijn er zeker van dat net als afgelopen jaar deze input weer breed terug te vinden zal zijn in het nieuwsaanbod van de komende maanden.

  • Locatie: Universiteitsbibliotheek Universiteit van Amsterdam
  • Datum en tijd: Maandag 21 september van 9.00 tot 17.00 uur
  • Entree: € 165,00 (incl. BTW). Inclusief lunch, thee en koffie. Excl. administratiekosten.

Meer informatie over sprekers en aanmelding is te vinden op de website van het Expertisecentrum Journalistiek.

Nog geen reactie — begin de discussie!