Adrian Nicole LeBlanc volgde elf jaar twee gangsterliefjes en hun families in de Bronx voor haar boek ‘Random Family’. Op 10 december is ze in Nederland om te spreken op de derde Gerard van Westerloolezing in Pakhuis de Zwijger, in Amsterdam.

Adrian Nicole LeBlancwas verslaggever bij het blad Seventeen toen ze de kans kreeg om verslag te doen van de rechtszaak tegen de jonge Porto Ricaanse drugsdealer Boy George, die op zijn 25ste onvoorwaardelijk levenslang kreeg. Ze kwam in contact met de meiden die om drugsdealers heen hangen. Ze zegde haar baan op en bracht de daaropvolgende elf jaar door in de Bronx met Jessica, die in de gevangenis verdween wegens medeplichtigheid, en Coco, die op haar twintigste vier kinderen had van drie verschillende mannen.

Kijk voor meer informatie op VerhalendeJournalistiek.nl.

Nog geen reactie — begin de discussie!