Op 17 november vindt aan de TU Delft een debat plaats tussen wetenschapsjournalisten over hoe de media om zouden moeten gaan met de onzekerheden in klimaatonderzoek.

Daarbij komen aan de orde: de rol van de (wetenschaps)journalistiek in het klimaatdebat, wat betekenen termen als ‘balanced reporting’ en ‘false balance’, en welke rol spelen mainstream media, maar vooral ook blogs hierin? Wie laat je wel, of vooral ook niet, aan het woord als journalist; hoe kritisch en/of hoe activistisch kun je zijn?

In het debat en de verslaggeving over ‘Het Klimaat’ lijkt bovendien een verschuiving plaats te vinden van berichten over ‘wel of geen door mensen veroorzaakte verandering?’ naar ‘wat gaan we er nu eigenlijk aan doen?’ Herkenbaar? Is die discussie dan voorbij?

Met Maarten Keulemans (wetenschapsjournalist De Volkskrant), Bart Verheggen (wetenschapper en blog Klimaatverandering), Simon Rozendaal (wetenschapsjournalist Elsevier, chemicus en schrijver), Joep Engels (wetenschapsredacteur Trouw), Jelmer Mommers (correspondent Klimaat & Energie bij De Correspondent) en Alexander Pleijter als discussieleider (lector journalistiek & innovatie Fontys, hoofdredacteur groepsblog De Nieuwe Reporter).

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 17 november 2015 van 19.30 tot 21.30 uur in de Mekelzaal van het Science Centre Delft.

Programma:
19.00-19.30 Inloop met koffie
19.30-21.30 Debat
21.30-22.00 Borrel

Aanmelden graag van tevoren via deze link ivm catering.

Nog geen reactie — begin de discussie!