John Freeman, oud-hoofdredacteur van Granta, is één van de sprekers op de Dag van het Grote Verhaal op 9 februari 2016. Een dag vol inspiratie en praktische handreikingen over het maken van een groot verhaal. Hoe pak je het aan? Hoe betaal je het? En hoe krijg je het gepubliceerd?

Sprekers zijn verder onder meer Rik Kuiper (de Volkskrant) en Fréderike Geerdink (freelance, Turkije). Dagvoorzitter is Margo Smit. Naast de keynotes worden er ook verscheidene TED-talks gehouden, waarin makers vertellen hoe zij hun grote verhaal ten uitvoer hebben gebracht: welke keuzes hebben ze gemaakt en voor welke dilemma’s stonden ze? Het complete programma vind je hier.

John Freeman publiceerde in bijna tweehonderd Engelstalige media en schreef drie boeken. ‘Toen ik mijn eerste boek schreef, besefte ik dat ik dat moest opbreken in kleinere verhalen. Een boek van 80.000 woorden zijn vijftien tot twintig grotere verhalen. En voor ieder verhaal moet je een aantal cruciale vragen hebben die intrigerend genoeg zijn om de aandacht van de lezer vast te houden – en ook die van jou zelf.’

Op de avond van de Dag van het Grote Verhaal, ook in het Universiteitstheater, wordt Meestervertellers, de beste verhalende journalistiek van 2015 (voorheen Jaarboek) gepresenteerd. Makers van de beste Nederlandstalige verhalende journalistiek betreden die avond het podium om aan een intiem publiek van makers te vertellen hoe hun productie tot stand is gekomen.

Kaartjes voor de Dag van het Grote Verhaal, de presentatie van Meestervertellers en het diner tussendoor koop je hier.

De Dag van het Grote Verhaal wordt georganiseerd door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten, de FreeLancers AssociatieUvA Mediastudies en de Stichting Verhalende Journalistiek.

Nog geen reactie — begin de discussie!