De NVJ organiseert op zaterdag 4 juni het debat ‘Digitale skills: wat biedt de opleiding, wat vraagt de praktijk’. Centrale vraag is hoe studenten worden getraind op de journalistieke opleidingen in digitale vaardigheden. Sluit dit goed aan op de arbeidsmarkt? Nemen ze vaardigheden mee waarop de journalistiek zit te wachten of moeten ze on-the-job verder worden geschoold?

De Hogescholen van Utrecht en Zwolle presenteren showcases en prof. Bart Brouwers van de Rijksuniversiteit Groningen spreekt over de aansluiting van de journalistieke opleiding op de arbeidsmarkt. Daarna worden de opleidingen aan de tand gevoeld door de praktijk.

Student/freelancer Pepijn Nagtzaam (o.a. Omroep Brabant) vertelt over zijn eerste stappen in de beroepspraktijk, Mireille Derks, chef Online van RTL en Lindsay Mossink, chef redactie Algemeen en Economie Nu.nl delen hun ervaringen met jong-afgestudeerden.

Het programma eindigt met een debat onder leiding van Mensje Melchior, bestuurslid NVJ.

Datum: 4 juni

Tijd: 11.30 – 13.00 uur

Locatie: Domstad, Koningsbergerstraat 9, Utrecht

Aanmelding en informatie op de website van de NVJ.

Nog geen reactie — begin de discussie!