Yournalism wilde met het in de markt zetten van een crowdfundplatform, de Nederlandse journalistiek een nieuwe financieringsbron leveren. Na twee jaar keihard werken lijkt er nu een einde te komen aan die ambitie.

Op Nieuwe Journalistiek wordt de opkomst en neergang van Yournalism gereconstrueerd. Hoe Huub Schuijn, Sybren Kooistra en Erik Hormes The Challenge en een Tegel wonnen. Hoe ze erin slaagden diverse onderzoeksjournalistieke projecten met crowdfunding van de grond te krijgen. En hoe het vinden van de noodzakelijke investeerder spaak liep.

Tijdens de vergadering waarbij de deal moest worden beklonken, vertoonde een lid van het team vreemd gedrag. Een burn-out van alle spanning, bleek later. “Dat uitte zich in seriële opstandigheid waarbij alle frustratie van de afgelopen maanden werd uitgestort.”

Lees artikel op Nieuwe Journalistiek: De opkomst en neergang van Yournalism.

Alexander Pleijter

Hoofdredacteur

Alexander Pleijter is hoofdredacteur van De Nieuwe Reporter. Hij werkt als universitair docent Journalistiek en Nieuwe Media aan de …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin de discussie!