De stille kracht op de achtergrond. The power behind the throne. De kurk waar Follow the Money op drijft. Het zijn typeringen voor Arne van der Wal, de man die achter de schermen zo belangrijk is voor Follow the Money.

Hij was samen met Eric Smit en Mark Koster oprichter van Follow the Money, de website die zich profileert als ‘radicaal onafhankelijke onderzoeksjournalistiek’. Mede dankzij zijn voor de buitenwereld onzichtbare inspanningen bestaat Follow the Money nog altijd.

In het verleden timmerde hij als adjunct-hoofdredacteur van Quote en hoofdredacteur van FEM Business flink aan de weg. Het experimenteren en pionieren zit in zijn bloed. Vandaar ook dat Follow the Money hem op het lijf geschreven is:

‘FTM ligt in het verlengde van wat ik altijd gedaan heb. Dat pionieren bevalt me. Ik zag allemaal mooie dingen voor me die we konden gaan doen met lijsten van machtigen en databases en moderne manieren van publishing. Dat vond ik heel spannend.’

Lees het hele profiel op Nieuwe Journalistiek: Arne van der Wal is de kurk waar Follow the Money op drijft.

Alexander Pleijter

Hoofdredacteur

Alexander Pleijter is hoofdredacteur van De Nieuwe Reporter. Hij werkt als universitair docent Journalistiek en Nieuwe Media aan de …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin de discussie!