VPRO Medialab trekt het land in met de ‘VPRO Medialab Meet Up’ om de toekomst van storytelling te onderzoeken. Wie wil meepraten en -denken kan erbij zijn.

Mediamakers en verhalenvertellers met verschillende achtergrond en vanuit diverse disciplines ontmoeten, onderzoeken en inspireren elkaar: van programmamaker tot journalist, van creative coder tot game-ontwikkelaar en van kunstenaar tot innovatie-expert.

5 mediafestivals, 5 hoofdstukken

Samen met 5 landelijke mediafestivals onderzoekt het VPRO Medialab 5 verschillende aspecten van storytelling.

  1. Eerste halte van de reis is TodaysArt op 23 september waar non-fiction stories centraal staan: hoe verbeeld en vertel je op een andere manier non-fictie formats?
  2. Tijdens Cinekid op 18 oktober staan immersive stories op de agenda: hoe dompel je kinderen onder in een verhaal met mixed reality formats als VR/AR?
  3. Met stories in data verkent het VPRO Medialab in november op IDFA datajournalistiek en visualisatie.
  4. Tijdens Eurosonic/Noorderslag staat spreading stories centraal.
  5. Op STRP Biënnale op 30 maart 2017 komen alle onderwerpen samen én wordt daar het laatste hoofdstuk mobile storytelling aan toegevoegd tijdens een grote conferentie.

Meet the makers

Voor elke Meet Up nodigt het VPRO Medialab, samen met het betreffende mediafestival, zes inspirerende (inter)nationale makers uit. Na twee van hun presentaties over storytelling, schuiven de deelnemers in groepjes aan bij hun favoriete verhalenverteller. In kleine setting ontleden en onderzoeken ze met elkaar hoe het medium het verhaal beïnvloedt, het format bij het medium past en hoe zij de maker kunnen helpen en hij hun.

Meer informatie en deelnemen

Benieuwd naar hoe makers gebruikmaken van verschillende media om hun verhaal te vertellen?

Wil je meepraten en denken tijdens de Meet Up? Kijk voor meer informatie en tickets over elke Meet Up op de website van de VPRO. Er is een beperkt aantal plekken, tickets van te voren kopen wordt aangeraden.

Nog geen reactie — begin de discussie!