Heb je vragen, en wil je antwoorden? Hierbij.

Door wie of wat wordt De Nieuwe Reporter gefinancierd?

Door niets of niemand. In het verleden ontving DNR nog wel eens wat subsidie, maar die tijd ligt ver achter ons. Dat heeft ook voordelen: daardoor is DNR volkomen onafhankelijk.

Wat is het doel van De Nieuwe Reporter?

DNR wil het debat stimuleren over de kwaliteit en toekomst van de Nederlandse journalistiek. Natuurlijk gaat het over de invloed van nieuwe media en technologie op de journalistiek. Maar ook is er plek voor kritisch beschouwingen over mediaberichtgeving. En scherpe opinies over ontwikkelingen en kwesties in de journalistiek. Zo goed mogelijk onderbouwd, vandaar dat er ook aandacht is voor onderzoek naar media en journalistiek.

Wie schrijven de artikelen op De Nieuwe Reporter?

Dat is geen vaste club mensen. Het kan Jan en alleman zijn. DNR geeft iedereen de mogelijkheid om een artikel te publiceren over de kwaliteit of toekomst van de (Nederlandse) journalistiek.

Plaatst De Nieuwe Reporter alle artikelen die worden ingezonden?

DNR plaatst zeker niet alles. Met nieuwsberichten en persberichten doen we niks. Maar opinies, analyses en achtergronden zijn allemaal van harte welkom. Maar wel graag met een beetje kwaliteit. We zetten niet zomaar alles op de site, er vindt wel een selectie plaats.